Van Hulzen | Beek

 

 

 

Mediation | Psychologie

 

             

 

 

 

 

 

 

 

Kinderen met tegenslag

Kinderen zijn per definitie goed in staat om te leren van het leven en te herstellen na een tegenslag. Door hun voortdurende groei op zowel fysiek als mentaal vlak, kunnen zij zich aanpassen in een tempo dat voor volwassenen onhaalbaar is.

Toch kunnen bepaalde omstandigheden een kind te machtig worden. Levensvreugde, welbevinden en een veilige ontwikkeling van het kind kunnen dan in gevaar komen.

 

Wat?

Wie?

Tarieven

Contact

 

De oorzaken kunnen binnen de familie liggen, bijvoorbeeld door echtscheiding, ernstige ziekte, verlies van een ouder of ander familielid. Maar ook externe oorzaken kunnen kinderen in moeilijkheden brengen, zoals bijvoorbeeld verhuizing, tegenvallende schoolprestaties, sociale uitsluiting of pesten. Niet altijd is meteen duidelijk wat de ingrijpende gedragsverandering veroorzaakt.

Van Hulzen Beek biedt met de expertise van Laura Beek, die als kinderpsycholoog is verbonden aan het UMC Utrecht, begeleiding aan kinderen die te kampen hebben met tegenslag. De vorm van de begeleiding hangt af van de aard van de problematiek en de mogelijkheden van het kind.

Voor overleg en het maken van een afspraak:

Laura@vanhulzenbeek.nl

06-50213284.